Lasagne met schol

Bram & Aaltjes (h)eerlijke Schollasagne:

Ā 

Ingrediƫnten voor 1 ovenschotel( voor 2 Ơ 3 personen):

*300 gr. scholfilet zonder huid in stukjes

*Ā½ Ā gele paprika aan stukjes gesneden(biologische)

*Ā¼ Ā pak(120 gr.) diepvries spinazie in deelblokjes

*Ā½ Ā gesneden prei(biologische)

*50 gr. mozarella

*10 gr. Parmezaanse kaas

*5 lasagne bladen van Honig

*175 gr. broccoli roosjes gesneden(biologische)

*Ā½ Ā flesje kookroom van campina Ć  250 ml

*Ā½ bakje Boursin cuisine, Ail & Fines Herbes

*Ā½ Ā eetlepel pesto Genovese

*2 tomaten in plakken gesneden(biologische)

*Vers gemalen Peper, zout en Italiaanse kruiden

*Paar blaadjes Basilicum

Ā 

Bereiding:

De oven allereerst voorverwarmen op 200Ā°C. Scholfilet kruiden met peper en zout en kort aanbakken in de wok.Ā Vervolgens deze eruit halen en apart houden. Dan de spinazie,Ā paprika, broccoli en prei kort wokken. Hierna de kookroom, pestoĀ en boursin cuisine toevoegen, even laten inkoken, daarna deĀ scholfilet toevoegen. Dit mengsel noemen we even voor het gemakĀ ā€˜spinazieroomsausā€™. U begint met het aanbrengen van een dun laagjeĀ ā€˜spinazieroomsausā€™ in de ovenschaal. Bedek dit met een laagje vanĀ 2Ā½ lasagnebladeren, weer een laagje ā€˜sausā€™, laagje lasagnebladerenen vervolgens nog een laagje ā€˜sausā€™. Dit garneren we af met tomaten,mozarella, parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden(naar eigen smaak toevoegen).Vervolgens de ovenschotel in het midden van de oven plaatsenĀ gedurende 30 minuten. Hierna is de schotel klaar. Eet smakelijk!