Visbrochette met salsa picante

Ingredi√ęnten brochette:

* 100 gr. kabeljauwfilet

* 100 gr. Alaskazalmfilet

* vers gemalen peper en zout

* 100 gr. tilapiafilet(gekweekt in NL)

* ¬Ĺ gele paprika

* ¬Ĺ citroen uitgeperst

* 1 eetl. Roerbakolie

* 4 bamboespiesjes

 

Bereiding:

Snijd de vis en paprika aan blokjes van ¬Ī 2 cm. Leg 4 ¬†bamboespiesjes een half uur in water om verbranden¬†tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de visbrochettes¬†het citroensap met de roerbakolie, zout en peper en wentel de¬†verschillende vissoorten erdoor. Rijg de visbl okjes afgewisseld¬†met gele paprika aan 4 bamboespiesjes. Meng in een schaaltjede ingredi√ęnten voor de salsa picante. Verwarm een grillpan, grill¬†of barbecue. Rooster de visbrochettes 3 √† 4 minuten per kant;¬†keer ze regelmatig. Serveer de salsa picante bij de vis-brochettes.

 

Ingredi√ęnten salsa picante:

* 2 vleestomaten (zonder zaadjes, in blokjes)

* ¬Ĺ ¬†rode peper (zonder zaadjes, in ringetjes)

* zout

* 2 eetlepels olijfolie

* 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

*  1 eetlepel kappertjes