Visbrochette met salsa picante

Ingrediënten brochette:

* 100 gr. kabeljauwfilet

* 100 gr. Alaskazalmfilet

* vers gemalen peper en zout

* 100 gr. tilapiafilet(gekweekt in NL)

* ½ gele paprika

* ½ citroen uitgeperst

* 1 eetl. Roerbakolie

* 4 bamboespiesjes

 

Bereiding:

Snijd de vis en paprika aan blokjes van ± 2 cm. Leg 4  bamboespiesjes een half uur in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de visbrochettes het citroensap met de roerbakolie, zout en peper en wentel de verschillende vissoorten erdoor. Rijg de visbl okjes afgewisseld met gele paprika aan 4 bamboespiesjes. Meng in een schaaltjede ingrediënten voor de salsa picante. Verwarm een grillpan, grill of barbecue. Rooster de visbrochettes 3 à 4 minuten per kant; keer ze regelmatig. Serveer de salsa picante bij de vis-brochettes.

 

Ingrediënten salsa picante:

* 2 vleestomaten (zonder zaadjes, in blokjes)

* ½  rode peper (zonder zaadjes, in ringetjes)

* zout

* 2 eetlepels olijfolie

* 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

*  1 eetlepel kappertjes